Angervaksa sprits


Kihisev sprits, mis maitseb nagu suveõhtu aias — angervaksaõitest, sidrunist, mündist ja prosecco’st.

Illustratsioon oksakesest
Angervaksa sprits veiniklaasis piparmündioksa ja sidruniga

Iga suvi jõuab kätte hetk, mil angervaks puhkeb nii rikkalikku õievahtu, et tekib tunne — kui ma siirupit ei keeda, visatakse mind angervaksasiirupi salaseltsist välja.

See ei ole mingi täppisteadus. Lihtsalt sidrun, angervaks, suhkur ja vesi. Keedan. Pudeldan. Panen külmkappi. Jään ootama hea sõbranna külaskäiku.

Just siis on õige hetk segada kokku Tsema talu angvervaksa sprits — serveerituna hiiglaslikes veiniklaasides, mis ei jäta ruumi tagasihoidlikkusele, küll aga mahutavad suurtes kogustes jääd.

Mõned ütlevad, et see maitseb nagu suve essents: lilleline, mesine ja sidrunimusiga. Peremees ütleb, et see maitseb nagu aia metsiku osa niitmine. Tema arvamust ma enam ei küsi.

Illustratsioon õitsevast oksakesest

Angervaksa sprits

Üks kokteil


40 cl angervaksa siirupit (võib ka rohkem)

150 ml külma prosecco’t (ükskõik milliesest pudelist — me oleme rustikaalsed, mitte snoobid)

soovi korral pisut mullivett

poole sidruni mahl

mõned mündilehed

peotäis jääkuubikuid

Täida kõige suurem veiniklaas, mis sul kapis leidub, ohtra jääga. Lisa heldelt angervaksasiirupit ja törts sidrunimahla.
Vala aeglaselt juurde prosecco — lase mullidel saladusi sosistada. Soovi korral lisa pikenduseks pisut mullivett. Kaunista mündi ja sidruniviiluga.

Serveeri sõbrannale aiaekskursiooni ajaks.

Previous
Previous

Füüsaligalett laimikoorega

Next
Next

Rukolapesto